Det virker måske som en mærkeligt spørgsmål, sådan at spørge, hvor meget kattefoder en kat kan spise på sine ni liv. Jeg kan forestille mig, at de hos Olivers ville klappe i deres små hænder, hvis der virkelig var ni liv at tage af. Det ville i den grad gøre noget for trafikken på olivers.dk, hvis alle katteejere havde deres katte noget længere.

Hvorfor lige 9 liv?

Jeg har ingen ide om, hvorfor kattene skal have ni liv. Jeg forestiller mig, at det har noget at gøre med, at de er meget robuste og kan tåle lidt af hvert. Så er ni vel sådan et dejligt tal. Og måske endda lidt helligt.

Min egen kat har også været ude for nogle oplevelser, hvor den måske har brugt et par liv eller to. Nu er Misja efterhånden blevet så gammel, at han “overser”, når nogle af kvarterets andre katte kommer ind i vores have for at se, om vi har noget spændende fugleliv, som de kan observere.

I hans velmagtsdage villle udfaldet have været et noget andet. Misja har altid været en alfahan og dominerende. Derfor turde kvarterets katte ikke komme på besøg. De vidste nemlig, at han ville lave dem om til penalhuse, hvis de prøvede på noget som helst. Det var ham, som bestemte. Pixi! 

Overfor os har han altid været sød, god og kærlig. Han har godt vidst, at vi var over-alfaer. Han har altid været en kælepot, som kunne klare at blive nusset i timevis. Det er han heldigvis stadig. Det bliver til noget mere søvn end det gjorde tidligere. Der er en række udvalgte steder i mit hus, hvor han gerne vil lige og få en lille en på øjet. Et af de steder, som altid har stået højt i kurs, er min kurv med plastikposer.

Jeg ved ikke lige, hvad der gør stedet så perfekt. Jeg forestiller mig, at det er noget med, at han så er i højden, beskyttet og at der er varmt. De eneste ting, der sådan lige mangler er noget kattefoder og måske også lige noget sol. Så ville det have været helt perfekt.