Med 3 teenagepiger i huset er jeg ved at være rigtig god til praktisk konflikthåndtering. Der går sjældent en dag, og ihvertfald aldrig en hel uge uden at der smækkes med dørene og tårerne flyder. Høje, vrede råb og kasten med ting og møbler.

Min mand, Dennis har lidt givet op, og overlader mæglingen til mig. Godt det samme, for han bliver meget hurtigere trængt op i en krog, og vrisser bare af af tøserne. Det medfører som oftest endnu mere råberi og ufred.

Jeg prøver på ikke at blive vred på ham når han opfører sig som han også er et af børnene, men det er ikke så nemt. Jeg er jo også en slags menneske. Men jeg benytter hver en lejlighed til at blive dygtigere til at hjælpe ungerne med at løse deres konflikter i mindelighed. 

Livet kunne være så fredeligt

For livet kunne jo være så fredeligt her i vores fine andelsbolig. Men det er det ikke. I sin tid fandt vi boligen på den her hjemmeside der hedder boligportal.dk.

Vi faldt for den med det samme, og tænkte at det ville være den perfekte ramme om vores lykkelige familieliv. Det ER den perfekte ramme, vi har alt hvad vi skal bruge. God plads, central beliggenhed og søde naboer. Udfordringen er bare, at vi ikke er nogen perfekt familie – eller også er vi.

For en familie er jo lige præcis en samling af individer der IKKE nødvendigvis vil det samme på samme tid. Alle har deres egne mål og forventninger som de bare vil have indfriet. Det kan hverken et hjem eller boligportal gøre noget ved. Men jeg må indrømme at jeg elsker det. 

Hvert eneste støjende, larmende øjeblik med min krigeriske og højrøstede familie. For jeg ved jo at vi elsker hinanden alle sammen. Der er øjeblikke med salig ro og himmelsk fred. Det er ligesom juleaften – bare bedre.

For vi lærer jo noget af konflikterne. Både pigerne og jeg. Og også Dennis selvfølgelig. Om ikke andet lærer han hvornår han skal komme ind i kampen, og hvornår han står sig bedst ved at blande sig udenom.