Overalt i byggemarkeder i hele landet, kan man købe en regnmåler der måler hvor meget nedbør der der faldet. De fås som analoge eller digitale, med enten teksnisk eller mekanisk aflæsning. En landmåler er en der uddannet til at finde ud af hvor langt der er mellem givne punkter i oplandet. En flowmåler fra tech.dk måler gennemstrømingen i et rør, og kan være ganske uundværligt i produktionen. Det handler om sikkerhed. Vi kan måle og veje alting, eller ihverfald næsten. For er der ikke mere mellem himmel og jord end vi mennesker forstår? Har dyr følelser? Er der et liv efter døden, og kan man vrende tilbage og besøge de levende efter at man er gået bort? Der er mange store spørgsmål i livet som man ikke kan få svar på. Ihverfald ikke før end livet er slut.

Og hvorfor er det vigtigt for os at vi måler? Jeg tror at det handler om sikkerhed, kontrol og at være tryg. Jeg mener ikke den mekaniske måling, for selvfølgelig er det en indlysende nødvendighed at have styr på maskiner, hvordan de har det og hvordan de virker, om de mangler noget for at kunne fungere. Men alt det som vi ikke forstår, det ukendte – hvorfor ikke bare ladet det ligge og vente og se?

Livets store spørgsmål

Den menenskelige natur

Jeg tror ikke det ligger i menneskets natur at være særlig tålmodigt. Vi vil videre, fremad – drevet af en blanding af nysgerrighed og angst for ikke at kende fremtiden. Men uanset hvad vi stiller op, så kommer fremtiden.