Den usynlige cykelhjelm er nu ved at være en realitet. Et par svenskere har nemlig i længere tid forsket inden for cykelhjelme og undersøgt hvorledes man kan øge antallet at borgere som anvender cykelhjelm. Dette er resulteret i de har produceret de første eksemplarer af en usynlig cykelhjelm.

Sikkerhed og udvidelse i toppen

Anvendelse af den usynlige cykelhjelm

Pointen i den nye opfindelse eller revidering af cykelhjelmen, er at man ikke skal kunne se den mens man cykler, men skal sidde på hovedet når der er behov for det. Det lyder alt sammen meget underligt, men den er rigtig nok. Når cykelhjelmen ikke er i funktion, vil den sidde omkring din hals som et løst halstørklæde og dermed ikke ødelægge dit ellers nysatte hår. Hjelmen puster sig op som en airbag så snart du begynder at vælte af cyklen. Smart ikke? Tjek linket her, hvor du kan høre de to svenskere tale mere omkring deres opfindelse, LINK. Efter hvad jeg kan se, så er der lavet flere forsøg med hjelmen for at tjekke om den virker. Så den skulle gerne være færdigudviklet således at den er lige så sikker som en almindelig cykelhjelm. Hvorledes om den kan anvendes flere gange efter en ulykke tvivler jeg på. Som man også bliver råddet til med de ”gammeldags” cykelhjelme så virker den heller ikke efter den har været i funktion. Ligeledes spekulerer jeg på om der kan være mulighed for, at den usynlige cykelhjelm kan finde på at puste sig op selvom man ikke vælter. Det er usikkerheder som jeg håber svenskerne har taget med i deres forskning.

Engang i sidste uge

Sikkerhed og udvidelse i toppen

Angående cykling, så cyklede jeg i sidste uge hjem til min mor (hun bor ikke mere end 4 kilometer fra mig – heldigvis). Hun har nemlig netop fået etableret en overetage. Det lille loftrum som vi havde under taget, er nu blevet til et større rum. De seneste par måneder har håndværkere derfor brug deres tid på at løfte taget og etablere en beboelsesvenlig etage. Min mor har i længere tid ønsket sig den overbygning i form af at etablere en større og bedre stue og ekstra soveværelse. I samarbejde med et ingeniørfirma som hedder Art-tek, fik hun sin idé udlevet. De har hjulpet med alt det tekniske arbejde vedrørende overbygningen. Art-tek har en hjemmeside som du kan se på linket her, LINK. Her kan du se en masse af deres tidligere projekter og deres arbejdsstil. Nå, men jeg var hjemme hos min mor og hun virkede rigtig tilfreds med resultatet. Jeg synes også det var rigtig flot – om der var behov for den ekstra plads i hendes hjem kan dog diskuteres. Men det er jo hendes valg og hendes omkostninger. Dog kan jeg godt se pointen i overbygningen, når man ser på det som en investering. Når hun har boet i det samme hus og ikke lavet noget om på det de seneste tre til fire år, er man også nødsaget til at holde huset vedlige. Om hun tænker om at sælge huset i den nære fremtid tvivler jeg på. Hun virker tilfreds med sin bolig og som sagt overetagen.