Forleden dag skete der noget meget alvorligt. Jeg var tæt på at starte en brand i min ellers skønne, lille lejlighed. Det var virkelig ubehageligt. Jeg var faktisk rigtig bange, selvom der slet ikke skete noget. Det var en ret vild oplevelse. Det hele startede, da jeg kom sent hjem fra arbejde. Jeg havde haft en travl dag, og jeg ville derfor slappe lidt af på sofaen, før jeg skulle spise aftensmad.

Jeg satte mig til rette med computer og bredbånd, som jeg havde bestilt hos se.dk, og så var jeg ellers klar til hygge. På bordet havde jeg en kop te og to tændte lys, så det var bare smadderhyggeligt. Det kunne næsten ikke blive bedre. Da jeg surfede på nettet, kunne jeg dog godt mærke, at jeg blev mere og mere træt.

Brat opvågning

Tæt på brand

Pludselig vågnede jeg brat ved en knitrende lyd. Jeg havde slet ikke registeret, at jeg var faldet i søvn. Men nu vågnede jeg, fordi de to stearinlys var ved at sætte ild til nogle papirer, som jeg havde liggende på bordet. Jeg skyndte mig at smide et tæppe over, så det kunne slukke, og så åbnede jeg mine vinduer, så der kunne blive luftet ud.

Selvom det egentlig ikke havde været tæt på at være en brand, så kunne jeg alligevel ikke lade være med at tænke over, hvad der kunne være sket, hvis jeg ikke var vågnet ved den knitrende lyd. Det er godt nok en ubehagelig tanke, og derfor er jeg meget opmærksom nu, når jeg tænder lys i min lejlighed.